Vind je ware natuur!

Dromenvanger

Dromenvangerfoto (2)

Oorspronkelijk word een dromenvanger gemaakt van een wilgentak. Dit is echter lastig te verwerken, daarom heb ik ervoor gekozen om metalen ringen te gebruiken. Deze worden omwikkeld met vilt of wol en daarna worden de draden erin geknoopt. In de dromenvanger kunnen veertjes, kralen, schelpen en edelstenen worden verwerkt. Als je zelf dingen hebt die je er graag in wilt hebben, kun je dat natuurlijk altijd meenemen. Er zijn verschillende legendes over de betekenis van de dromenvanger, één die mij erg aanspreekt kun je hier lezen.

  • De legende van de dreamcatcher
    Een spin was rustig bezig om binnen zijn eigen ruimte een web te weven.
    Het was naast de slaapplaats van Nokomis, de oude grootmoeder. Iedere dag bekeek de grootmoeder de spin met veel plezier terwijl hij rustig doorging met het weven van zijn web. Op een dag terwijl zij rustig het werk van de spin zat te bekijken kwam haar kleinzoon binnen. “Nokomis-iya” schreeuwde hij terwijl hij naar de spin staarde. Hij stormde op de spin af met in zijn hand een schoen om hem te vermorzelen. “No-keegwa” fluisterde de oude dame, doe hem geen pijn. “Nokomis waarom bescherm je de spin”, vroeg de kleine jongen.
    De oude vrouw glimlachte maar gaf geen antwoord. Toen de kleine jongen weg was kwam de spin naar de oude vrouw toe en bedankte haar voor het redden van zijn leven. Hij zei ” al vele dagen heb je mij een web zien weven en je bewonderde mijn werk. Als dank voor het redden van mijn leven wil ik je een cadeau geven. Hij glimlachte en ging verder met het weven van zijn web. Al snel scheen het maanlicht op het prachtige web dat de spin zo kunstig had geweven. “Kijk zei de spin, zie je hoe ik het web weef en ieder draadje aan de volgende vastmaak? Dit web maak ik om slechte dromen te vangen. Alleen de goede dromen kunnen door de ruimtes tussen de webdraden. Dit is mijn geschenk aan jou. Gebruik het zodat je alleen de goede dromen zult onthouden, de slechte zullen vast blijven zitten voor eeuwig in het web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *