Vind je ware natuur!

Krachtstokken

Krachtstokken

Een krachtstok is een stok met kracht. De stokken werden al gebruikt door oa sjamanen bij rituelen, bij healing, maar ook als meditatiestok of praatstok.  Ook binnen de Keltische en andere natuurgerichte tradities worden de stokken gebruikt.

foto (1) Binnen het sjamanisme wordt veel gebruik  gemaakt van rituele voorwerpen. Door het  gebruik van deze voorwerpen haalt de  sjamaan de onstoffelijke spirituele krachten  naar onze wereld om er in de materie mee  samen te werken. Je maakt als het waren iets  ongrijpbaars, grijpbaar. Je geeft er een vorm  aan waardoor je er makkelijker mee kunt  werken.

Een krachtvoorwerp kan als het ware een  huis zijn voor een gids, je krachtdier, uit een  andere dimensie. Het is welke energie jij er  ook zelf aan verbindt.

Elke boom heeft zijn eigen eigenschappen en  krachten. Dit geldt ook voor de veren,  stenen, kruiden en andere elementen die je gebruikt. Ook door er symbolen en tekens op te maken kun je er weer een andere betekenis aan geven. De combinatie van dit alles maakt dat het een hele persoonlijke krachtstok is/word.

Als je tijdens de workshop zelf een krachtstok maakt, maak je die met een bepaalde intentie. Wat wil je ermee doen, welke kracht of eigenschap van jezelf wil je hiermee versterken. Tijdens de workshop gaan we naar buiten, op zoek naar een stok. Je mag ook zelf een stok meenemen die je al eerder hebt gevonden.  Zelf heb ik een hele verzameling stokken staan en wie weet zit daar de stok bij die bij jou hoort. In een meditatie ga je in gesprek met je stok en weet je waar jouw stok voor bedoeld zal zijn. Welke kracht wil er in jouw stok komen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *