Vind je ware natuur!

Visie

Visie

Ieder mens is het waard om zijn mogelijkheden te leren kennen, te ontdekken en gewaardeerd te worden om wie hij/zij is! Veel mensen zijn het contact met zichzelf kwijtgeraakt. Door mensen weer daadwerkelijk met hun handen in de aarde te laten, komen ze dichter bij zichzelf. Veel mensen zijn zo in hun hoofd bezig, dat ze vergeten dat er meer is!

Zowel binnen mijn werk in de zorg, hulpverlening, onderwijs en in de thuissituatie heb ik ervaren dat veel mensen niet op hun volledige potentieel worden aangesproken. Ik vind het belangrijk, dat als je dit wilt, dat het ook mogelijk moet zijn. Dat je uit je leven alles mag halen wat er in zit, en je hier zelf de keus in hebt. Op dit moment zie ik teveel dat alles moet binnen de kaders van hoe het hoort. En juist door die kaders, beperk je mensen. Er wordt verwacht dat iedereen reageert en doet wat volgens ‘de norm’ is. Alleen wordt vergeten dat die norm voor iedereen anders is.

Ben je te druk, dan heb je vast ADHD, ben je juist in jezelf gekeerd, nou, dan zal het vast wel autisme zijn. Op deze manier krijgen mensen een etiketje waardoor ze zichzelf niet volledig kunnen ontplooien. Terwijl iedereen zoveel meer is dan dat etiketje, maar het etiketje blijft hangen. Door een etiketje worden verwachtingen anders, Er wordt sneller gedacht dat iemand iets niet kan. Er wordt teveel uitgegaan van de beperkingen van het etiketje. Veel mogelijkheden blijven hierdoor onderbelicht. Ieder mens heeft zijn eigen talenten die hij mag ontwikkelen en daardoor heeft een ieder ook zijn eigen bijdrage om de wereld een stukje beter te maken.

Onze jongste heeft toen hij tien was een spreekbeurt gehouden over zichzelf. Hij wist toen al dat zijn diagnose geen beperking voor hem was, maar iets dat hem uniek maakte. Eén van zijn voordelen vond hij juist zijn hyperfocus en zijn fantasie.

Zo zitten er natuurlijk  veel meer voordelen aan. Iemand met ADHD kan juist hele inventieve oplossingen en ideeën hebben terwijl iemand met een diagnose binnen het autistisch spectrum juist weer heel precies kan werken. Maak gebruik van je eigen en elkaars kwaliteiten en respecteer elkaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *