Vind je ware natuur!

Kefir

Een tijdje geleden ben ik begonnen met het drinken van waterkefir en eten we elke ochtend Viili, een Finse yoghurtcultuur. Beide een goede probiotica en ik merk aan alles dat het mijn lijf goed doet. Voor de waterkefir geef ik hier een korte beschrijving hoe het werkt. Voor veel meer informatie, kijk dan op www.kefirshop.nl.

Doe de waterkefirkorrels in een afsluitbare pot, ik gebruik een weckpot zonder de rubberen rand zodat hij  nog wel lucht krijgt. Wees er alert op dat je alleen plastic materialen gebruikt. Mijn zeef heb ik dus ook bij de kefirshop vandaan.

Op 100 gram kefirkorrels gebruik ik 12/13 biologische rietsuikerklontjes,  en 5 bioologische gedroogde dadels of vijgen. We zijn begonnen met dadels, maar vinden de vijgen lekkerder. Hierbij gaat 1 liter water. Dit geheel laat je 2 dagen fermenteren. Hierna zeef je het af, en de kefirkorrels kun je weer voor de volgende fermentatie gebruiken. Deze kunnen flink groeien, dus blijf wegen!

De kefir bewaar je na het afzeven in de koelkast en deze blijft een aantal dagen goed. Het kan zijn dat hij zuurder wordt.