Vind je ware natuur!

Eigenschappen driekleurig viooltje

Werking: In de hedendaagse kruidengeneeskunde worden de plant  aansterkende, bloedzuiverende, braakwekkende, koortswerende, krampopheffende, slijmafdrijvende, laxerende, wondhelende en zweetdrijvende eigenschappen toegeschreven. Het Viooltje wordt zowel inwendig als uitwendig toegepast bij oa huidziekten, reumatische aandoeningen, jicht en aandoeningen van de luchtwegen.

Toepassing: Uitwendig is het een veilig kruid om te gebruiken bij kleine kinderen, oa bij luieruitslag, zuigelingeneczeem, waterpokken en andere huiduitslag. Met name door de verzachtende, ontstekingsremmende, samentrekkende en pijnstillende effecten.

Inhoudsstoffen: slijmstoffen, flavonoiden, salicylaten, fenolzuren, vitamine C, E en K, mineralen

Interacties: Theoretisch kan het driekleurig viooltje (bij inwendig gebruik), door zijn diuretisch effect, invloed hebben op de elektrocytenbalans. Voorzichtig dus bij het gebruik van anti-aritmica, hartglycosiden, lithium, kaliumdrijvende diuretica en kaliumsparende diuretica.

Contra-indicaties: Niet bekend

Waarschuwing: Bij kinderen niet in verse toestand gebruik; steeds gedroogd of verwerkt in tinctuur, infuus etc.

Medische disclaimer:
De informatie die in de artikelen te lezen is, is bedoeld als bron, niet als medisch handboek. Bij langdurig en ondeskundig gebruik kunnen kruiden schadelijk zijn. Ook kunnen kruiden de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Bij specifieke vragen nodig ik je uit om contact met mij op te nemen.