Vind je ware natuur!

Workshops

Workshop serie in het teken van de elementen 

In de traditionele chinese geneeskunde zijn de vijf elementen ( wu Xing ) de basis energieën die je terug ziet komen in allerlei facetten van de natuur en het menselijk bestaan. Water,hout,vuur,aarde en metaal corresponderen bijvoorbeeld met de organen in ons lichaam, maar ook met de seizoenen en ontwikkelingsfasen in de natuur. Disbalans en blokkades ontstaan doordat we ons soms afwenden van de natuurlijke ontwikkeling. We zoeken dan weer harmonie met de natuur ( Tao ) door meer in overeenstemming te leven met onder andere de vijf elementen.
 
In de lente bijvoorbeeld, voelen we ons soms moe ( voorjaarsmoeheid ). Waar komt dit vandaan ? In het voorjaar is het de periode van het element hout, je wilt wakker worden uit de stilte van het winterseizoen, het lichaam moet letterlijk weer op gang komen. Het is tijd voor reiniging ( detox ) en het weer vullen met frisse energie o.a. door je voedingspatroon af te stemmen. In de winter heeft men behoefte aan een andere voedingspatroon dan in de lente.
 
Tijdens deze workshops zoeken we deze balans mede door het doen van Chinese gezondheidsoefeningen ( Qi gong ). Wetenschappelijke onderzoeken wijzen al geruime tijd uit dat deze een positieve invloed hebben op zowel fysiek als mentaal nivo. Naast de oefeningen gaan we ook in op een stukje voedingsleer en het gebruik van kruiden. De lunch en de thee die we tijdens deze dagen verzorgen zal ook in het teken van het element staan.
 
Jolanda Sijsling ( herboriste in opleiding ) verzorgt het gedeelte over voeding en kruiden. De Qi gong oefeningen worden verzorgd door Eerke Sijsling ( docent vanuit Tai Chi Tao Lelystad ).
 
In de eerste workshop ; in het teken van de lente; maken we gebruik van op het element hout toegespitste Qi gong oefeningen, we ontdoen ons van ‘oude energie’, gaan ontspannen om van daaruit weer te vullen en weer nieuwe energie op te doen. In een moment van meditatie wordt de emotionele kant van element hout belicht.
 
Praktisch:
 
De vijf verschillende seizoensworkshops zijn gepland in het LAPP locatie Kofschip 2, op zondagen van 11:00 tot 16:00 uur.
De workshop is gemakkelijk in te stappen voor iedereen.
Inclusief koffie, (kruiden )thee en in het seizoen passende lunch.
Hout, lente : 29 maart, bijdrage € 60,- ( inschr voor 1 maart € 50,- )
Vuur, zomer : 21 juni, bijdrage € 60,- ( inschr voor 1 juni € 50,- )
Aarde, nazomer : 30 aug, bijdrage € 60,- ( inschr voor 1 aug € 50,- )
Metaal, herfst : 4 oktober, bijdrage € 60,- ( inschr voor 1 sept € 50,- )
Water, winter: 20 dec, bijdrage € 60,- ( inschr voor 1 dec € 50,- )
 
Aanmelding : stuur even een mailtje naar eerke@taichitaolelystad.nl
Inschrijving is pas definitief bij overmaking.
 
We zie er naar uit om je te ontmoeten in deze leuke workshop !
 
Jolanda en Eerke Sijsling